Zomaar een zondag op LinkedIn

Vanochtend vond ik dit bericht in mijn mailbox op LinkedIn:

“Beste Kick Klein,
Naar aanleiding van uw oproep op LinkedIn zijn wij zeer geïnteresseerd om met u in contact te treden, gezien uw achtergrond en de mogelijkheden in onze business. Het is een mogelijkheid in een totaal andere branche en wellicht staat u hiervoor open.
Wij willen met u de mogelijkheid bespreken om als fulltime of parttime zakenpartner uw expertise en mensenkennis in te zetten om een eigen onderneming in Nederland, Europa en wereldwijd te ontwikkelen d.m.v. ons concept. Door middel van dit concept zou u, al of niet naast uw huidige functie, een eigen bedrijf en een overerfbaar inkomen kunnen opbouwen.”

Ongetwijfeld weer zo’n bedrijf dat aan netwerkverkoop doet en mij daarvoor wil strikken. Geen idee waarom ze mij benaderen. Niets op mijn LinkedIn profiel wijst maar in de verste verte op interesse in deze business. Dat is dus al meteen een verkeerd begin van onze ‘relatie’: De ander heeft zich niet verdiept in mij en wat ik doe, maar stuurt mij lukraak een mail.

Maar misschien zit ik er wel helemaal naast. Dat wil ik wel eens uittesten. Sowieso triggert dat opbouwen van een ‘overerfbaar inkomen’ mij. Wat zou dat betekenen? Zie ik nu geen cent (maar straks mijn kinderen wel) en verwacht men dat ik ook niet lang zal leven als ik mij inlaat met deze club? Marlon Brando met dikke plukken watten in zijn wangen verschijnt voor mijn geestesoog: “Make them an offer they cannot refuse!” Ik ga op onderzoek uit.

Lees hier de mailwisseling.

 

0 Response to “Zomaar een zondag op LinkedIn”


Comments are currently closed.