Wordle voor sollicitatiegesprekken

Gisteren had ik een sollicitatiegesprek. Ik wilde me natuurlijk goed voorbereiden en heb de dag ervoor de website van de organisatie bekeken. Met name die webpagina’s die informatie gaven over de opdracht die ik zou gaan doen als ik het zou worden. My God! Wat een hoop info. Niet zozeer op de webpagina’s zelf, dat was puntig genoeg, maar er zaten in het submenu rechts wel twaalf PDF’s met ieder wel tig pagina’s met nadere info. Het ging mij natuurlijk nooit lukken om dat allemaal door te spitten in de paar uur die ik er voor had uitgetrokken. 

Bovendien, als je nog niet bent aangenomen, dan heb je ook nog niet zo’n zin om je té veel in de materie te verdiepen. Ik niet in ieder geval. Vind ik aan de ene kant zonde van mijn tijd als ik het toch niet word en bovendien gaan mijn hersenen en straks tijdens het gesprek ook mijn mond aan de haal met de betekenis van wat ik heb gelezen en dus denk te weten. Niet handig en meer iets voor later dus.

Maar hoe dan toch de essentie, of de thema’s, uit de stukken gehaald? Wordle!

Ik heb alle tekst gekopieerd en net zoals een paar dagen geleden in het tekstvak op wordle.net geplakt. Druk op de knop en voilá: in één kleurrijk overzicht de thema’s die kennelijk belangrijk zijn voor het project.

Er stond onder andere een naam van iemand tussen, heel groot en opvallend. Ik googlen op de site van de organisatie. Bleek het de grote baas te zijn. Dat zegt iets. Dat zegt namelijk dat dit project volledig wordt gesteund door de top. En dat is belangrijk als het gaat om een grote  interne organisatieverandering.

Ik wilde ook iets achter laten. Iets vernieuwends. To make an impression. De wordle heb ik uitgeprint en tevoorschijn gehaald toen dat inhoudelijk ook ergens op sloeg. Ik denk dat dat goed is gevallen, want ik heb de opdracht gekregen. Ga ik volgende week op mijn eerste werkdag zeker even checken.

2 Responses to “Wordle voor sollicitatiegesprekken”


  • Hallo Pauline,
    Leuk te horen dat je er wat aan hebt. Wat de zichtbaarheid op het www betreft, daar heb je inderdaad een punt. Als je je wordle opslaat, dan staat hij voor eeuwig online. Er is geen optie om hem nog te verwijderen. Wat ik heb gedaan is hem flink uitvergroten op mijn beeldscherm met CTRL+SCROLL, er toen een printscreen van gemaakt en die vervolgens bijgesneden tot een mooi ‘schoon’ plaatje in Paint Shop Pro (Paint kan dat vast ook).
    Jij ook succes met je nieuwe baan en een collegiale groet terug.
    Kick

  • Wat een creatieve tip!

    Ik ga het ook zeker gebruiken, leuk!

Leave a Reply