Natte handdoek

Paaszaterdag. Ik open m’n Tweetdeck. Hootsuite op mijn mobiel is al een paar dagen compleet over z’n toeren, het is de eerste keer in 3 dagen dat ik achter de twitterknoppen kruip.

Veel DM’s die ik eerst moet beantwoorden. Dan duikt er een klein berichtje op in mijn timeline van iemand met een grappig twitterprofiel: ‘Pien in de kop krijg je ervan’. Als Brabantse van origine herken ik dat. Ik krijg direct associaties met woeste uitgaansavonden toen ik nog studeerde, met veel te veel drank op en vooral: de ochtend daarna. Ik moet er om glimlachen en open de link die tweep @pienbetuwe in haar tweet heeft geplakt. Een BLOGje over een eigen gevleugelde uitspraak waar een mooi verhaal aan kleeft.

Ieder gezin heeft wel zo’n typische uitdrukking. Bij ons is dat ‘natte handdoek’.

Op een ochtend moest mijn zoon, toen een jaar of 15, een koffer inpakken omdat hij met een groep scholieren een paar dagen naar Brussel zou afreizen. Ik vond hem aan de ene kant oud genoeg om dat klusje zelfstandig te klaren. Aan de andere kant heeft hij weliswaar een subliem stel hersenen, maar is hij een kluns met praktische zaken. Dus toch even checken, vooral de zaken die ik zelf ook wel eens ben vergeten.

“Heb je genoeg onderbroeken ingepakt? Sokken?”
“Ja, een stuk of 5.”
“Tandpasta?”
“Ik heb een nieuwe tube uit het medicijnkastje gepakt.”
Dat valt me niet tegen.
“Een handdoek?”
“Die heb ik nog niet ingepakt. Die was nog nat”.

Stilte. Waarschijnlijk heb ik mijn wenkbrauwen opgetrokken van ongeloof. Dan zie ik dat hij het licht ziet. Eerst verschijnt een grote onhandige grijns op zijn gezicht en het volgende moment liggen we allebei dubbel van het lachen. Mijn dochter van 8 hoort ons gekakel onder aan de trap en komt naar beneden. Ik vertel haar waarom we zo moeten lachen. Nog half in het trapgat kijkt ze haar grote broer aan met een blik of hij van een andere planeet komt en zegt: “Ja duhuh! Dan pak je toch gewoon een nieuwe!?”

Sindsdien zeggen we tegen elkaar ‘natte handdoek!!!’ als één van ons iets zegt of doet dat ongelooflijk sullig is.

0 Response to “Natte handdoek”


Comments are currently closed.